Логотип
  • Завдяки освіті будуємо мости

    14.02.2023

    Німецько-українська школа налагоджує зв’язки

    На прохання Голови уряду землі Саксонія Міхаеля Кречмара 10 українських учнів-біженців були запрошені сьогодні на урочистий прийом до посла України в Німеччині Олексія Макеєва. Після привітання посла «Слава Україні» на очі миттєво навернулися сльози і прокинулася туга за домом. Важко бути далеко від свого дому, культури, мови, звичного оточення.

    І все ж це була зустріч у колі друзів. Окрім головних акторів – учнів, були запрошені й інші друзі України. Представники Червоного Хреста, які так багато зробили для жертв війни в Україні. Представники Технічного університету «Фрайберзька гірнича академія», які у партнерстві з одним із університетів м. Дніпра навіть у часи війни підтримують академічну кваліфікацію українських фахівців в онлайн-режимі. Представники громад із Саксонії, які прийняли понад 60 000 українських біженців і особисто підтвердили своє бажання продовжувати допомагати та підтримувати свободу України.

    Директор Німецько-української школи, єдиної німецької школи в Україні, також був присутній на прийомі, і мав можливість поспілкувався із запрошеними гостями. Спілкування було щирим і свідчило про готовність до співпраці. Зворушило найактуальніше на сьогодні запитання Голови уряду: “Чим ми ще можемо допомогти?”, яке свідчить про незламне бажання підтримувати школу.

    Розмови з послом Макеєвим, під час яких можна було обговорити проблеми повсякденного життя в Києві та Україні, були напіввеселими, напівсумними, дуже задумливими і водночас сповненими надії і стали важливим імпульсом для того, щоб показати, наскільки цінною є робота школи.

    Наприкінці всіх переговорів усі дійшли єдиного висновку: майбутнє Німеччини та України лежить тільки і виключно в тіснішій співпраці, у збільшенні торгівлі, поглибленні кооперації та взаємодії.

    Німецько-українська школа є мостом саме для цього. Це кваліфікована освіта з німецькими та українськими атестатами після закінчення навчання. Це німецька школа з отриманням мовних дипломів про рівень володіння німецькою мовою та українські однокласники. Це місце зустрічі українців у німецькій шкільній системі та німецьких громадян в Україні.

    Німецько-українська школа об’єднує в собі найкраще.
    Німеччина ТА Україна.
    Ми об’єднуємо.
    Ми будуємо мости.

    Contact us