Логотип
  • «Море вогнів на честь Святого Мартіна»

    26.11.2021

    Ми довго були у передчутті  свята Святого Мартіна. Групи «Гномики», «Зірочки», «Сонечка» і «Дошкільнята» старанно готувалися до нього, разом з батьками майстрували чудові ліхтарики. Під час проєктного тижня, який присвятили Святому Мартіну, діти познайомились з історією свята, взяли участь в різноманітних тематичних заняттях, вивчили, а потім і заспівали традиційні пісні. Та всі з нетерпінням чекали на святковий вечір.

    19 листопада, 16:30. Нарешті прийшов цей час!  Після смачного підвечірку, ми одягнулися, підготували ліхтарики та вийшли до батьків, вони з нетерпінням чекали нас в саду.

    Святкування розпочалося невеличкою театральною виставою, яку представила група дошкільнят. Маленькі артисти показали історію Святого Мартіна, який за своє життя зробив багато добрих вчинків, допоміг  бідним і нужденним людям. Одного холодного зимового дня Мартін подорожував на своєму коні. Під час подорожі він зустрів бідняка, який сидів на засніженій землі та не мав верхнього одягу. Мартін зняв із себе теплий плащ, розрізав мечем його на дві частини та віддав одну половину жебракові. Ця історія навчає дітей уважно ставитися до інших та тому, як важливо у житті вміти ділитися й допомагати нужденним.

    Нашою ходою ліхтариків ми вшанували пам’ять Святого Мартіна, його доброту і готовність прийти на допомогу. Під традиційний спів ми пройшли три кола навколо приміщення дитячого садка. Сусідні вулиці освітилися світлом від наших саморобних ліхтариків, а ми раділи теплому товариству. Завершили свято частуванням печивом, яким діти поділилися з батьками.

    Це було прекрасне, душевне та емоційне свято, воно дало нам змогу провести час разом у щирому спілкуванні.

    Дякуємо батькам за підтримку у підготовці до свята.

    Contact us