Логотип
  • Свято картоплі

    10.11.2021

    У нашому дитячому садочку КІТА відбувся проєктний тиждень «Все про картоплю», який присвячений до традиційного осіннього свята Kartoffelfest.   У рамках проєкту вихованці дізналися про найцікавіші факти з історії картоплі.

    Так, ми обговорили найрізноманітніші страви, які можна приготувати із картоплі: ділилися рецептами картопляників, картопляного пюре та запеченої картоплі. Познайомились із традиційними німецькими стравами – картопляними кльоцками та картопляним супом. Дітки розповідали про свої уподобання та які картопляні страви зазвичай готуються у колі їх сім’ї.

    У книжках із яскравими ілюстраціями ми розглядали зовнішню та внутрішню будову картоплі, а із розрізаних картоплин наші маленькі митці створили цікаві картини. Діти малювали та розфарбовували тематичні картини, познайомились із багатьма сортами картоплі та дізналися про неймовірну різноманітність фарб цієї рослини. Крім того, ми змайстрували вироби із картоплі: приміщення дитячого садка прикрашали картопляні чоловічки та картопляні королі. Так діти дізналися, що картоплю можна використовувати не лише для приготування страв, а і креативно використовувати у створенні виробів.

    Звісно, під час наших занять ми спілкувалися німецькою мовою. Діти засвоїли нову лексику, адже мова вчиться найефективніше під час ігор та мистецтва.

    Родзинкою нашого проєкту стало «Свято картоплі». Відзначення цього свята – давня традиція в нашому дитячому садку. Святковий ранок ми провели на свіжому повітрі. Саме ж  відкрили веселою привітальною піснею. Після чого – різноманітні ігри та спортивні змагання. Команди змагалися між собою: стрибали  у мішках, переносили картоплину на ложці, показували картопляний танець, а також збирали урожай із картоплі. Під час свята до нас завітав особливий гість  – Картопляний король. Він привітав дітей, розповів свою цікаву історію, та пограв у різні ігри. Усі були у захваті! Звісно, ми скористалися можливістю і зробили чудові фото на згадку про цю зустріч.

    Від таких вражень і рухливих ігор діти зголодніли. Ми розпалили вогнище, в якому спекли картоплю,  – вона  усім  смакувала. Вийшло прекрасне свято, яке надовго залишиться у нашій пам’яті.

    Contact us