Логотип
  • Гра на осінньому подвір’ї

    27.10.2021

    Дитяча гра  сприяє формуванню особистості та є основою для набуття багатьох навичок та вмінь. Тому в розкладі нашого дитячого садка є особлива частина, яка називається «вільна гра». Це час, коли вихователі лише дбають про безпеку дітей, але не втручаються у процес гри – вихованці КІТА самі обирають що їм робити, чим себе зайняти. Такі ігри на дитячому майданчику просто неба сприяють самостійному та спонтанному дослідженню себе та навколишнього середовища, вони є запорукою здоров’я, всебічного розвитку дитини та позитивно впливають на моторику і когнітивні процеси.

    Вільна гра на свіжому повітрі також сприяє розвитку самостійності, що є важливою складовою всієї педагогічної концепції німецького дитячого садка. Садок (а потім школа) допомагають батькам виховувати самостійну людину, яка буде здатна приймати рішення, нести відповідальність за власне життя. І починається цей процес з таких простих і цікавих речей, як самостійна, вільна гра, самостійне дослідження світу.

    Тому ми користуємося будь-якою можливістю насолодитися останніми сонячними днями цієї золотої осені, намагаємося якомога більше часу проводити на свіжому повітрі.

    Різноколірні барви осені, опале листя та каштани спонукають наших діток до різноманітних ігор, сприяють формуванню уяви. Попереду нас чекає довга зима і короткі дні, тому насолоджуємося щоденною прогулянкою, отримуємо задоволення від найяскравішої та найбільш насиченої пори року. І, звісно, говоримо про всі ці яскравості німецькою мовою!

     

    Contact us