Логотип
  • Welcome committee – нова традиція школи

    24.09.2020

    Welcome committee – нова традиція Німецько-української міжкультурної школи.

    Адаптація у новій школі потрібна не лише дітям, але і батькам. Нові правила, розклад, традиції, очікування, багато питань стосовно майбутнього…  Кому з батьків школярів не доводилося стикатися з цим відчуттям нового та трохи невідомого? І не має значення, чи перейшла ваша донька або син у 10 клас нової школи, чи ви лише тільки починаєте шлях, як батьки першокласника.

    Тому, у перший тиждень навчального року Батьківський комітет DSK запросив батьків, чиї діти почали навчатися у нашій школі, на неформальну зустріч, яка має назву Welcome committee. Такий захід зазвичай проводиться у більшості Німецьких шкіл за кордоном, та у Києві він відбувся вперше, але обов’язково стане традиційним.

    На зустрічі з «новеньким» батьками спілкувалися представники Батьківського комітету та Правління, просто батьки дітей, які навчаються в школі вже не перший рік, вчителі, представники адміністрації школи, пані Олена Ковальчук (директорка української програми) та пан Геральд Мібс (директор школи). Бувалі батьки розповідали про власний досвід адаптації та навчання їх дітей, учителя та директора пояснювали нюанси німецької системи освіти. Як адаптуються та навчаються діти у двомовній системі? Як складають іспити та де потім продовжують навчання? Як влаштоване управління школою? Хто забезпечує якість освітнього процесу? Питання не закінчувалися години дві, а їх жваве обговорення відбулося у теплій родинній атмосфері.

    Головні ідеї щодо структури та системи освіти Deutsche Schule Kiew ви можете переглянути у нашій презентаційній брошурі (Завантажити).

    Ще раз щиро вітаємо нових членів родини DSK!

    Contact us