Логотип
  • В гостях у друзів. Візит до Німецької школи в Братиславі

    11.05.2023

    На запрошення директорки школи Кармен Нассе директор Німецько-української школи Віллі Врубель мав можливість відвідати Німецьку школу в Братиславі та подякувати за надану підтримку.

    Взимку, коли цілеспрямовані російські атаки на українську енергетичну інфраструктуру перевернули наше життя з ніг на голову і ми не знали, чого очікувати наступного дня, як провести наступний урок, Німецька школа в Братиславі допомогла нам, сказавши два прості речення: «Що ви потребуєте?» і «Ми вам допоможемо!».

    За дуже короткий час учні з Братислави зібрали велику суму грошей під девізом «Учні допомагають учням», щоб ми могли продовжити свою важливу справу – проведення уроків у звичному форматі. Гроші були використані для придбання Інтернет-системи StarLink та встановлення автономного джерела живлення, щоб навчання у гібридному форматі могло продовжуватися навіть у важкі часи перебоїв з електроенергією та інтернетом.

    Відтоді онлайн-уроки знову проходять безперебійно та безперешкодно. Потужні генератори живлять систему освітлення будівлі школи, щоб під час постійних відключень електроенергії міською владою в будівлі можна було працювати не в темряві і без ліхтарів.

    Якби не ці турботи про важкий шкільний день під час війни, візит директора Німецько-української школи до Братислави пройшов неймовірно успішно.

    Директор школи виступив з промовою перед учнями 11 та 12 класів Німецької школи в Братиславі та вручив подарунки учнівській раді та вчителям, які надавали підтримку.

    Однак не слід забувати, що Німецько-українська школа приїхала в Братиславу, щоб перейняти досвід. Виняткову роботу всієї команди вчителів можна було побачити на місці під час відвідування уроків та екскурсії будівлею школи. Завдяки інноваційним концепціям, таким як «Вільний день» та концепція нової шкільної будівлі, задуманої та розробленої як місце зустрічі для викладання та навчання, Німецька школа в Братиславі стала в регіоні флагманом у сфері розвитку шкіл. Директор школи Кармен Нассе не без гордості відзначила величезні успіхи останніх років і дала надію Німецько-українській школі, що майбутнє в наших руках, якщо ми, як спільнота, маємо сміливість його формувати.

    Незважаючи на всі темні часи, які пережила і продовжує переживати Німецько-українська школа, вдячність і радість є і будуть маяками наших дій.

    Вдячність за підтримку, як від Німецької школи в Братиславі.

    Радість від усвідомлення того, що ми маємо таких друзів поруч, навіть у найскладніші часи.

     

    Contact us