Логотип
  • Майбутнє починається зараз. DSK на освітній виставці «Didacta»

    21.03.2023

    З початком навчального року школи щодня задають собі одне і те ж питання: що буде далі?

    Що буде далі: у випадку повітряної тривоги, відключення електроенергії, відсутності інтернету, без опалення, з короною…?

    З кожною новою проблемою школа й вся її спільнота згуртовується, шукає і знаходить рішення, про які на початку навчального року інші, а іноді й ми самі, ніколи б і подумати не наважилися. Ми – сильна спільнота і стаємо ще сильнішими з кожним новим днем. Ми вирвали у минулого своє звичне шкільне життя і зберегли надію на мирний час, сподіваючись, що наша шкільна громада продовжить зростати.

    Ми повинні формувати своє майбутнє і планувати наступний навчальний рік. Усвідомлюючи цю відповідальність, керівництво школи протягом тижня брало участь в освітній виставці «Didacta». Метою було залучити нових вчителів і, звичайно ж, представити школу серед інших німецьких шкіл за кордоном (DAS). Обидві цілі були більш ніж досягнуті.

    Зацікавленість школою, діяльністю та роботою кожного члена шкільної спільноти викликала найвище визнання з боку кожного співрозмовника. Школа була водночас і контактною особою, і порадником, адже одне можна стверджувати з упевненістю: вирішення проблем, боротьба за майбутнє, збереження надії навіть у найтемніші часи – це ті якості, які відрізняють і вирізняють Німецько-українську школу з-поміж усіх більш ніж 140 німецьких шкіл за кордоном.

    Особлива подяка директору української програми Олені Ковальчук, яка приїхала з Києва на освітню виставку до Штутгарта, щоб наживо розповісти про шкільне життя. У команді з директором школи Віллі Врубелем було напрацьовано багато зв’язків, налагоджено нові контакти, щоб школа змогла повернутися до часів слави, які передували цій жахливій загарбницькій війні.

    Сигнал, який дає «Didacta», є чітким: DSK все ще існує і матиме майбутнє, продовживши свій ріст на повну силу.

    Contact us