Логотип
  • Будні під час війни в Німецькій школі. На стільки нормально, на скільки це можливо. Ми робимо це можливим.

    16.01.2023

    Німецька школа в Києві живе в умовах воєнного стану. Постійно і завжди. З 24 лютого 2022 року наш світ перевернувся з ніг на голову. Якщо на початку війни мова йшла в основному про виживання кожного окремого члена шкільної громади, то зараз – про виживання школи в цілому. Це історія боротьби Німецької школи в Києві за те, щоб діти мали нормальне  шкільне життя.

    Майже щодня сигнал тривоги примушує нас переміщуватись до підвалу. Перебої з електропостачанням та інтернетом – постійні наші супутники. Жити стало важче, але школа все ж працює. «Щодня робимо трішки більше, щодня трішки вперед».

    Ми вміємо управляти кризовими ситуаціями, тому і не дивно, що ми одна з небагатьох міжнародних шкіл у Києві, яка не втратила жодного навчального дня з початку навчального року. Допоки було втрачено лише 4 години із-за неможливості в жоден спосіб провести уроки.

    Це надзвичайне досягнення згуртованої спільноти, яка не шукає чогось надзвичайного, а ставить собі за мету – жити якомога нормальним життям. Не існує такої проблеми, яку ми не змогли б вирішити разом. Поки проводяться уроки, все видається як ніби  «нормальне» – ніби так само  як колись.

    Жити нормальним життям це те, чого ми прагнемо!

    Contact us