Логотип
  • Погляд у майбутнє

    31.07.2022

    Погляд у майбутнє, Дебати та Співчуття, так пройшов 9 симпозіум Всесвітньої асоціації німецьких шкіл за кордоном (WDA)Центром дискусії була стабільність у зовнішній культурно-освітній політиці. Крім того обговорювали Статус Кво службового договору для керівників шкіл та актуальну ситуацію з діджиталізацією. В центі уваги: Німецька школа в Києві, її становище та неймовірна підтримка серед членів асоціації.

    Солідарність з Німецькою Школою в м. Києві

    Багато тижнів назад дистанційне навчання набуло у Німецькій школі в Києві зовсім інших масштабів. «Не було жодного дня, коли б ми не проводили онлайн уроків для наших учнів, навіть перебуваючи в укритті, наші колеги продовжували працювати», інформує гордий і зворушений директор пан Геральд Мібс під час зустрічі в рамках симпозіуму. Він подякував Асоціації за підтримку у ці драматичні воєнні часи. «Мережа WDA і німецьких шкіл за кордоном дуже підтримали нашу школу – і не лише грошима, а і своїми побажаннями, великою кількістю контактів, своєю солідарністю», сказав пан Мібс. Завдяки рахунку для збору пожертв, відкритого без бюрократичних перепон за підтримки WDA, за короткий період було зібрано велику суму коштів, які направляються безпосередньо тим, хто їх потребує. Співчуття, прості жести та конкретні пропозиції допомоги від учасників мережі були дуже важливими на емоційному та психологічному рівні. «За це ми безмежно вдячні всій спільності солідарних німецьких шкіл за кордоном», – відзначила у своєму зворушливому зверненні український директор Німецької школи в Києві Олена Ковальчук. « І саме тому ми обоє зараз тут, щоб сказати вам «Спасибі!».

    Внесення такої драматичної теми як війна в програму та атмосферу симпозіуму стало ключовим для WDA. Асоціація і надалі буде активною в цій справі та робитиме все можливе, щоб підтримати колег у Києві.

    Наприкінці одноденного симпозіуму центральною темою стала співпраця з політичними організаціями. Учасниками дискусії від Міністерства Закордонних справ були Олівер Бінтцлє, керівник відділу з питань роботи шкіл за кордоном та Маттіас Кіслер, відповідальний за програму «Школа – партнер майбутнього» і німецький мовний диплом, Федеральні землі представили – відповідальний за освіту за кордоном Бургхард Анфельд із секретаріату Конференції Міністрів освіти (КМК) та Томас Майєр, який окрім КМК також представляв федеральний комітет з питань роботи шкіл за кордонм. Від Центрального відомства з питань освіти за кордоном учать брала її керівник пані Хайке Толедо. Петер Форенль ще раз підкреслив високий рівень зустрічі та проведених дискусій у Берліні. Він привітав виступ на веб-конференції мецената WDA Томаса Ерндла, під час якого пан Ерндл чітко наголосив про інтенсивну підтримку шкіл за кордоном.

    Contact us