Логотип
  • Передріздвяний час в нашій KITA

    08.12.2021

    В KITA розпочався час очікування Різдва, який супроводжується багатьма святковими підготуваннями. В нашому дитячому садочку діти уже встигли разом із вихователями прикрасити групи різдвяними календарями, сніжинками, та різноколірними чобітками. Перші віконця у різдвяних календарях відчинились, діти отримали подарунки до Адвента. Різдвяні вінки (адвентвінки) з чотирма свічками нагадують, що до найголовнішого зимового свята Різдва залишилось лише кілька тижнів. Щопонеділка ми заполюємо одну свічку на різдвяному вінкові, співаючи традиційні пісні. Адвентні тижні перед Різдвом дають прекрасну можливість і тематичні ідеї для майстрування різноманітних прикрас та подарунків.

    А 6 грудня до нас завітав Святий Миколай (за німецькою традицією). Ми старанно підготувалися до його візиту. Усі діти і вихователі KITA вичистили свої черевики та виставили їх перед групами, сподіваючись, що і цього року Миколай покладе щось смачненьке у них. І сподівання виправдались! Під час очікування Миколая в каплиці, що знаходиться на території KITA, Миколай потай поклав невеликі подаруночки у вичищені чоботи. Після того, як ми привітали Миколая віршами та піснями, ми піднялись нагору до наших груп і знайшли невеличкі подаруночки у нашому взутті, чому дуже раділи.

    І тепер чекаємо на візит Миколая у наступному році.

    Свята у дошкільних закладах мають особливе значення. Вони формують культурне життя для дітей, прищеплюють цінності та традиції. Завдяки  ритуалам та різдвяним традиціям, які підтримуються у передсвятковий час у дитячому садочку KITA, усі налаштовуються на різдвяний настрій та з великим передчуттям свята чекають на казкове Різдво.

    Contact us