Логотип
  • Приймаємо учнів з початковим рівнем володіння німецькою мовою до молодшої школи

    16.03.2021

    Єдина в Україні із розташованих за межами Німеччини німецьких міжнародних шкіл Deutsche Schule Kiew (DSK) приймає учнів з початковим рівнем володіння  німецькою мовою до 1-4 класу.

    Керівниками школи прийняте рішення відкрити у 2021-2022 навчальному році двері для всіх, хто хоче навчатися за європейськими стандартами у вчителів з Німеччини та інших країн ЄС, навіть якщо дитина має незначний рівень володіння німецькою мовою. По закінченню випускники «Німецько-української міжкультурної школи в м. Києві» складають іспити ЗНО та їх німецький аналог – Abitur, який дає можливість вступити в один з вишів Німеччини без додаткових іспитів.

    «Вища освіта в Німеччині одна з найякісніших у світі, — говорить пані Олена Ковальчук, український директор DSK. – Ми даємо дітям можливість отримати європейську освіту, аби потім самим обирати в якій країні навчатися, жити та працювати. Вірю, що частина наших учнів повернеться до України розбудовувати власну  державу за новими стандартами».

    Навчальна програма для   «україномовних» учнів першого класу буде побудована таким чином, щоб до початку середньої школи усі діти вільно розмовляли та навчалися за німецькою програмою у німецьких викладачів. Учні 2-4 класів, які прийдуть без знання мови,  будуть додатково навчатися за програмою DaF. До 5 класу рівень володіння мовою має бути однаковим в усіх учнів, які прийдуть до першого класу 2021-2022 навчального року.

    Зареєструватися на співбесіду можна за посиланням:  https://dsk.com.ua/ua/schueleranmeldung/

    Також, при школі працює Німецько-український дитячий садок КІТА, який допомагає зануритися у німецькомовне середовище та підготувати дитину до школи.  Записатися на екскурсію до садочка можна за посиланням: https://dsk.com.ua/ua/kontakte-2/kita-anmeldung/

    Інформація про школу

    «Німецько-українська міжкультурна школа в м. Києві» (Deutsche Schule Kiew)  була заснована у 2008 році. Вона одна зі 140 Німецьких шкіл в усьому світі та лише одна в Україні. Школа та  її німецькі освітні програми визнані в Німеччині та контролюються органом ZfA (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen – «ZfA») Федерального управління адміністрації Німеччини (Bundesverwaltungsamt) та Міністерством культури земель у Німеччині (KMK).

    Школа отримує фінансову підтримку з Німеччини, ZfA забезпечує педагогами і контролює відповідність програми німецьким стандартам. Школи проходять перевірку державною інспекцією Bund-Länder-Inspektion (скорочено BLI), яка проводиться Конференцією міністрів освіти Німеччини (КМК). Такі перевірки — один з інструментів управління педагогічною якістю для німецьких шкіл за кордоном.

    У 2017 році Німецько-українська школа в Києві після проходження BLI отримала статус «Взірцева школа за кордоном» (Exzellente Deutsche Auslandsschule).

    Сьогодні в школі 60% українських учнів та 40% німецькомовних. У школі навчаються діти не лише з Німеччини та України, а й з Австрії, Швейцарії, Польщі, Угорщини, США, тому школа відома своїм демократичним та мультикультурним середовищем.

    Орієнтовна вартість навчання у Deutsche Schule Kiew складає € 7.500 на рік. Окрім освіти за німецькими стандартами у вартість входять усі необхідні навчальні матеріали та нагляд з 8.00 до 18.00, гуртки та екскурсії, виконання домашніх завдань, участь у позашкільних заходах, обід та полуденок.

    Contact us