Логотип
  • Ярмарка та self-service у Німецькій школі в Києві!

    11.12.2020

    Традиційно, протягом шкільного року Батьківський комітет організовує ярмарки („Kuchenverkauf“) у школі. Діти із дорослими разом вдома готують печиво, кекси, композиції із фруктів та овочів, загортають їх у прозорі пакети або коробки та несуть та відповідний день до школи.

    У день ярмарки дорослі допомагають розкласти печиво на столах та встановити бокс для грошей. Для всієї продукції встановлено єдину ціну 20 грн. На великій перерві діти мають можливість вибрати щось із запропонованого та опустити 20 грн. до боксу із грошима.

    Для чого ж збирають гроші?  50% від отриманої суми передається у касу Батьківського комітету, інші 50% – на потреби класу, який проводив ярмарку.  В кінці року учні разом із класним керівником розпоряджаються цими грошима –  екскурсія, або пікнік…

    Батьки та діти завжди із радістю готуються до цього заходу. Адже це  і можливість навчитися та зробити щось смачненьке разом з дорослими,  видумати цікаву упаковку для продажу. А також self-service, який передбачає насамперед принцип порядності: сам обграєш товар та сам залишаєш за нього плату – ніхто тебе не контролює.

    Запаковані продукти, принцип єдиної ціни та бокс для кидання грошей запроваджено лише у цьому році – як вимога карантину.

    Автор: Олена Літковська, голова батьківського комітету DSK

    Contact us