Логотип
  • Абітур 12 класу та закінчення середньої школи 10 класу  

    22.05.2020

    Шановна шкільна громадо!

    У наших випускних класах (абітур 12 класу та закінчення середньої школи 10 класу) відбувається велика кількість дуже важливих речей, які майже непомітні для шкільної громади.

    До цього часу наші учні 12-х класів складали письмові та усні екзамени, або як їх ще називають „іспити на випуск зі школи“, у гімназії федеральної землі Німеччини – Саксонія. Це стало можливим завдяки старанням колишнього директора школи – пана Герча. Цього року ми подали заявку на отримання спеціального дозволу, щоб мати змогу пройти абітур тестування у Києві через обмеження поїздок. За підтримки Посольства Німеччини випускники нашої школи виконали письмову частину іспиту в приміщенні Посольства і усна частина буде проведена також в цьому приміщенні.

    Ви можете уявити, яких технічних та адміністративних зусиль вимагає безпечне, зашифроване надання та відправлення екзаменаційних документів в електронному вигляді та повернення виконаних робіт. Адміністративна співпраця Німецької школи в м. Києві, саксонської гімназії, Постійно діючої конференції міністрів освіти та культури земель ФРН, Міністерства культури федеральної землі Саксонія, Комітету об’єднаних земель з питань освіти за кордоном та Посольства Німеччини була успішною лише тому, що всі партнери завжди працювали колективно, були зосередженні на вирішенні питання та особливо враховували інтереси випускників нашої школи, а також були зацікавлені у співпраці та дуже добре справлялися з цією унікальною ситуацією на сьогоднішній день. Хочу висловити щиру подяку усім, хто долучився до цієї справи!

    Тепер нам (особливо випускникам нашої школи) доведеться зіткнутися з останнім викликом під час усних іспитів. Я впевнений, що вся шкільна громада тримає кулачки за них!!

    У 10-му класі (закінчення середньої школи) екзаменаційні роботи, тобто підсумкові контрольні роботи, були надіслані з Німеччини та успішно написані ще у березні в Німецькій школі в м. Києві з таких навчальних предметів як німецька та англійська мови. Оскільки не було можливості для проведення підсумкової контрольної роботи ще з одного предмету, ми подали прохання перевести всіх учнів в старшу школу без письмової підсумкової контрольної роботи з математики. Цю заяву сьогодні було погоджено Постійно діючою конференцією міністрів освіти та культури земель ФРН. Вітаємо всіх учнів! Ви це зробили, молодці!

    Геральд Мібс

    -Директор школи-

    Contact us