Логотип
  • Проєктний тиждень з 02.03. до 13.03.2020 на тему “Охорона навколишнього середовища”

    17.03.2020

    Протягом двох тижнів діти дитячого клубу KiTa вивчали питання захисту навколишнього середовища. Піклування про своє власне оточення лежить в основі природної поведінки людини. Під час нашого проєкту у дитячому клубі йшлося насамперед про те, щоб надати дітям базові знання про процеси в навколишньому середовищі, сучасні глобальні проблеми, а також ми звертали  увагу дітей на їх особисті дії. У цьому контексті ми говорили про пластик в нашому океані, забруднення міст та вплив на клімат. Через ігри, пісні та веселі відео ми познайомили дітей з розподіленням сміття. Ми повторно застосовували матеріали, які вже були у вжитку, наприклад: пляшки, перетворені на вази; зірки, склеєні з етикеток; або роботи, виготовлені з пластикових пляшок.

    Ми також запросили до себе театр і подивилися цікаву історію про ельфа, який жив у лісі. Його життєвий простір спочатку забруднювався туристами, а потім люди почали зрубати дерева, — та його дім був знищений. На щастя, прийшов Сміттєвий монстр, він прогнав  машини для збирання деревини. Монстр настільки налякав людей, що вони більше ніколи не залишали сміття в лісі.

    Метою проєктного тижня стало формування позитивного ставлення дітей до нашого життєвого середовища, формування звичок екологічної поведінки.   Наприклад, для того, щоб навчити дітей добре та дбайливо ставитися до свого оточення, ми грали в ігри на тему «Природа та людина».

    Використовуйте тканину торбинку для покупок, не обов’язково загортати овочі в пластик. Не кидайте сміття на вулиці. Нехай кожен з нас зробитьпозитивний внесок у захист навколишнього середовища. Діти мають знати про це не лише з ігор, а, насамперед, зі школи та з досвіду поведінки батьків.Ми у KiTa зменшуємо використання пластикового посуду та розподіляємо сміття в кожній групі не лише на проєктному тижні, а постійно.

    День відкритих дверей, який планувався раніше як завершення проєктного тижня, ми ще обов’язково проведемо. Та проінформуємо вас заздалегідь.

    Contact us