Логотип
  • «Доброго дня, а ось і я – Миколай!»

    10.12.2019

    Як і щороку , 6 грудня ми святкували з дітками перше довгоочікуване свято зими – Свято Миколая (з Мири). Це важливий період у передрівдвяний час, вже не так довго і до самого Різдва. Ми активно готуємось до цього важливого свята: діти вивчають багато віршиків, пісеньок; до Дня Миколая малята прослухали історію про походження Миколая і як він став святим, виготовили «Миколайчиків» з паперу та на малюнках.

    Зранку у День Святого Миколая дітлахи з нетерпінням чекали на його появу у нашій маленькій каплиці. Трохи раніше вони вже ретельно вичистили своє взуття (а дехто і взуття сусіда) взуттєвими щіточками. І ось настає цей час, Миколай прийшов!  Вбраний в урочисті червоні одежі та зі своїм посохом, він довго добирався до дітей, які радісно зустрічали його з піснями та навіть розповіли веселого віршика.

    Трохи згодом, коли всі отримали такі бажані та очікувані подарунки, дітки прощались зі Святим Миколаєм, бажали йому легкої дороги та скорого відпочинку, адже вони знають, що в нього дуже багато роботи! Великою радістю були шоколадні «Миколайчики» у чобітках дітей та дорослих, що їх Святий лишив кожному без винятків.

    Свято, якого діти так довго чекали і навіть трохи переживали (адже всім відомо, що Миколай приходить лише до чемних дітей), було дуже камерним та гармонійним, дитячі сподівання здійснились, і вони виглядали щасливими.

    Contact us