Логотип
  • Кількість дітей, що навчаються у приватних школах з міжнародною акредитацію, зросла на 25%

    03.07.2018

    Дослідження «Німецько-української міжкультурної школи у м. Києві» (DSK) показало, що за останні 5 років кількість учнів у київських приватних школах з міжнародною акредитацію зросла на 25%.

    Загалом, у 2017-2018 начальному році 27 тис. школярів України навчалися у 142 приватних школах, які працюють за українською ліцензією. Значна частка приватних шкіл знаходиться у Києві та Київській області: 78 шкіл та майже 10 тис. учнів (детально — див. інфографіку).

    Як демонструють результати дослідження DSK, в Києві у 2017-2018 навчальному році працювало 5* приватних шкіл з міжнародною акредитацією. Це приватні школи, які працюють за українською ліцензією та випускники яких отримають міжнародний і український атестати. У 2017-2018 році в цих школах навчалось 982 учня. Так, міжнародні школи відіграють свою роль у розвитку української системи освіти за міжнародними стандартами.

    Іванна Коберник, радниця міністра освіти України: «У 2018 році була розроблена та впроваджена система оцінювання школярів для програми “Нова українська школа”. Значний внесок  у створенні «Свідоцтва досягнень» (раніше – «табель») зробили фахівці Німецько-української міжкультурної школи у м. Києві. Тепер система оцінювання українських учнів базується на досвіді німецької освітньої системи, в її основі лежить принцип мотивації».

    Сергій Лондар, директор «Інституту освітньої аналітики»: «Завдяки діяльності приватних міжнародних шкіл в Україні реалізується освітня мобільність: обмін учнями та викладачами. Також розширюється світогляд учнів, що сприяє їх адаптації до умов і правил інших країн і реалізується принцип ”дитячою дипломатії”».

    Уве Герч, директор «Німецько-українська міжкультурна школа у м.Київ» (Deutsche Schule Kiew, DSK): «Вже 10 років поспіль Deutsche Schule Kiew надає шкільну освіту дітям з України та багатьох німецькомовних країн. Ми прищеплюємо їм цінності свободи, демократії і права людини. Таким чином, ми не лише навчаємо дітей за німецькими стандартами, а й виховуємо особистість, здатну впливати на розвиток своєї країни найкращим чином».

    У червні 2018 року «Німецько-українська міжкультурна школа у м. Київ» святкує свою 10 річницю роботи в Україні. В рамках святкування вона провела благодійний марафон разом із Торгово-промисловою палатою Німеччини в Україні. Мета марафону – збір коштів для Боярської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для слабозорих дітей на закупівлю інтерактивної дошки та іншого обладнання згідно зі стандартом «Нової української школи».

    Довідка

    «Німецько-українська міжкультурна школа в м.Києві» (нім. Deutsche Schule Kiew) — це приватний загальноосвітній навчальний заклад та одна із розташованих за межами Німеччини німецьких міжнародних шкіл, яка має офіційний статус німецької школи за кордоном. Нею опікується Центральне управління шкіл за кордоном (нім. Zentralstelle für das Auslandsschulwesen — «ZfA») Федерального управління адміністрації Німеччини (нім. Bundesverwaltungsamt). У 2017-2018 році у школі навчалася 91 дитина. 30 травня Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер нагородив Deutsche Schule Kiew відзнакою якості «Взірцева школа за кордоном».

    Школа отримала ліцензію від Міністерства освіти та науки України та була визнана Міністерством закордонних справ Німеччини як «німецька школа за кордоном».  Учні школи після складання іспитів отримують атестат про середню освіту (неповну та загальну середню освіту) та мають право продовжити навчання у старшій школі гімназійного типу до складання іспитів для вступу в німецькі університети без додаткових випробувань (Abitur німецький атестат зрілості).


    * ПЗОНЗ «Німецько-українська міжкультурна школа в м.Києві», ТОВ «Київська загальноосвітня приватна школа І-ІІІ ступенів “Британська міжнародна школа – Київ”», ТОВ «Печерська міжнародна школа», ТОВ  «Міжнародна Французька Школа», ТОВ «Французький ліцей імені Анни Київської». Джерело: Департамент освіти КМДА, «Інституту освітньої аналітики», дослідження DSK.

    Инфографика_СМИ_DSK_30 06 2018

    Contact us